Kadınlar güven, Y kuşağı anlam arıyor

Kendilerini şirketin bir parçası olarak gören kadın çalışanlar, kurumlarında uzun vadeli gelecek planı yapmaya 5 kat daha yatkın. Y nesli ise kartvizitlerdeki unvanlara değil, eyleme değer veriyor.

Kurum kültürü gelişimi alanında sektör ve ölçek bağımsız tüm şirketlere mükemmel iş yerleri inşa etmeleri konusunda destek veren araştırma ve danışmanlık kurumu Great Place To Work Enstitüsü, Best Workplaces for Women araştırma sonuçlarını açıkladı. 400 bin kadın çalışanın katıldığı araştırma, kadınların iş hayatındaki rolüne ilişkin önemli verileri içeriyor. Liderlik, saygı, hakkaniyet, gelişim olanakları ve kişisel destek gibi faktörlerin değerlendirildiği ve en az elli kadın çalışanın istihdam edildiği şirketlerin yer aldığı araştırmaya göre, en iyi işveren şirketlerindeki kadın çalışanların yüzde 95'i şirketlerine güven duyuyor.

Kendilerini takımın gerçek üyesi hisseden kadınların kariyer planı daha uzun

Great Place to Work İletişim ve Pazarlama Müdürü Volkan Tarsus, iş hayatı ve sosyal yaşamda kadınların eşit muamele görmesi, daha güçlü olması ve daha iyi şartlarda varlık göstermesi için çalışan GittiGidiyor Women's Initiative Network'ün (WIN) düzenlediği panele katıldı. GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı'nın yönettiği, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve iş yerinde cinsiyet çeşitliliğine dikkat çeken "Farkına Bakma, Farkına Var" başlıklı panelin katılımcıları arasında Betek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınar ve HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede de yer aldı. Paneldeki konuşmasında kadın çalışanlar özelinde gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları hakkında bilgi veren Tarsus, "Kendilerini şirketin bir parçası olarak gören kadın çalışanlar, kurumlarında uzun vadeli gelecek planı yapmaya 5 kat daha yatkın. Türkiye'deki şirketlerde bu oran 6,8 kata yükseliyor. Ayrıca kadınlar tarafından mükemmel bir iş yeri olarak tanımlanan iş yerlerinde, çalışma ortamındaki insani ilişkiler de olumlu yönde gelişiyor. Çalışanlarına ayrım yapmadan davranan şirketler, çalışan verimliliğini artırırken, ekonomik performanslarını yükseltiyor ve rekabette öne geçiyor." dedi.

Çalışanlara cinsiyete bakılmaksınız adil davranıldığını düşünenlerin oranı % 8

Cinsiyet ayrımı konusuna değinen Tarsus, sözlerine şöyle devam etti: "2017 yılında açıkladığımız Türkiye'nin En İyi İşverenleri listesinde yer alan 22 şirkette çalışan kadınların yüzde 87'si çalışanlara cinsiyetine bakılmaksınız adil davranıldığı konusunda hemfikir. Bu iş yerlerinde çalışan her 5 kadından 4'ü iş yerinde kendi olabildiğini söylüyor. 'Burada kendim olabiliyorum ve rol yapmama gerek yok.' diyen kadın çalışanların oranı % 82. 'Başkalarına burada çalıştığımı söylemekten gurur duyuyorum.' diyenlerin oranı ise % 86. 100 kadın çalışandan 72'si yöneticilerin kendilerine insan olarak değer verdiklerini ve onları sadece iş gücü olarak görmediklerini ifade ediyor."

Yaptığı işte anlam bulamayan Y kuşağının iş değiştirme olasılığı 3 kat artıyor

Best Workplaces for Millennials araştırmasına ilişkin verileri paylaşan Tarsus, yaptığı işte anlam bulamayan Y nesli çalışanlarının sadece yüzde 29'unun verimli olabildiğine dikkat çekti: "Araştırma bulguları, bu kuşağın iş değiştirme olasılığının X kuşağına göre 3 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Araştırmada, çalışanlar arasında eşitliğin sağlanmasında belirleyici bir faktör olan güven duygusunun Y kuşağını daha fazla etkilediği ortaya çıktı. Araştırmadan elde edilen bilgilere göre, Y nesli için deneyimler, onlara verilen unvanlardan ve sözlerden daha inandırıcı. Bu nesil, yöneticilerin iş-yaşam dengesinden ya da yönetimin şeffaflığından söz etmelerini değil, bu değerleri günlük çalışma deneyimlerinde görmeyi talep ediyor. Bu taleplerin karşılandığı iş yerlerinde Y kuşağı, çeviklik ve yenilikçilik konularında 8 kat daha verimli oluyor."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !