Tüp bebek tedavisinde uygulanan yeni uygulamalar nelerdir?

Prof. Dr. Yücel Karaman tüp bebek tedavisi hakkında bilgi veriyor.

Tüp bebek nedir?

Normal yollarla hamile kalamayan kadınlara uygulanan bir yöntemdir tüp bebek. Laboratuar ortamında yapılan uygulamalarla sperm ya elle ya da kendiliğinden yumurtalara aktarılır. Bu sayede döllenme işlemi tamamlanmış olur ve sırası ile bütün işlemler yapılır. Tüp bebek başlarda kadınlarda tüplerde tıkanma sonucu olan sorunlar karşısında kullanılmaktaydı. Fakat günümüzde kısırlığa dair her konuda tüp bebek işlemi kullanılabilmektedir. Buda tıp ve bilim dünyasının ne kadar geliştiğini bize göstermektedir. Bebek sahibi olamayan çiftlerin umutlarının tükendiği yerde tüp bebek tedavisi başladı.

Tüp bebek merkezi seçiminde çevre faktörü nedir?

Tüp bebek merkezlerini seçerken sadece internet veya TV haberlerinden araştırma yapmayınız. Halkın nabzını ölçerek veya çevremizde ki daha önce bu hastalığın tedavisini görmüş insanların fikir ve görüşlerini alarak bu yola başvururuz. Bu sayede bu merkezlerin güvenilirliği hakkında daha iyi bilgi almış oluruz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da tarafsız kişilerden bilgi almak bizi en doğru yola götürecektir. Gittiğiniz uzman hekimin başarı öyküleri oldukça mühimdir. Tüp bebek merkezi seçimi hakkında ayrıntılı bilgi için http://www.brukseltupbebek.com/tup-bebek-merkezi-secimi yazısını okuyabilirsiniz.

Tüp bebek tedavi merkezleri yeterli mi?

Tüp bebek tedavi merkezlerinin sayısı son yıllarda oldukça artış göstermeye başladı. Bunun sebebi ise insanların bu uygulamaya daha sıcak ve olumlu bakmasıdır. Artık Türkiye çapında halkımız bu tedavi yöntemini kabul gördüğü için ülkemizin bir çok şehrinde üstün teknoloji ile devlet hastaneleri bünyesi de dahil bir çok merkez de tüp bebek tedavisi başarılı sonuçlar vermektedir.

Tüp bebek tedavisinde uygulanan yeni uygulamalar nelerdir?

Tüp bebek tedavisinde de diğer tedaviler gibi her geçen gün farklı bilimsel uygulamalar gelişmektedir. Bu tedavide en yeni yöntem akupunkturdur. Bu uygulama anne adaylarını tüp bebek tedavisi sürecinde stresten uzak tuttuğu bilimsel bir gerçektir. Bu tedavi sonrasında anne adayı daha rahat ve olumlu bakabilmektedir bu tedavi sürecine. Akupunktur tedavisi tüp bebek tedavisinin 2-3 hafta öncesinde veya döllenme sırasında uygulanması tavsiye edilir.

Kadınlarda yumurtalık rezervi ve önemi nelerdir?

Kadınlarda yumurtalık rezervi çok önemlidir. Çünkü bu durum kadınlarda gebe kalma yeterliliği ile doğru orantılıdır. Yumurtalık rezervindeki azalma gerçekten büyük önem teşkil eder. Azalma durumu kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Bazı kadınlarda otuz yaş civarında hamile kalmakta güçlük çekerken bazı kadınlar kırklı yaşlarda oldukça sağlıklı ve başarılı bir şekilde hamile kalmayı başarabilirler. Bunu anlamanın başka belirtileri de vardır. Adet düzensizliği veya gecikmesi, adetin çok az veya hiç gelmemesi yumurtalıkların azalmasında belirtici birer örnektir.

İleri yaşta kadınların tüp bebek tedavisi nasıl sonuçlanır?

İleri yaşta tüp bebek tedavisi olmak isteyen kadınlarda genç kadınlara göre bazı aksaklıklar olma ihtimali biraz daha yüksektir. Gelişen teknoloji ile tüp bebek yöntemi sayesinde 35- 40 üstü yaşa sahip olan kadınlar da çocuk sahibi olabilirler.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !