Vajinismusun belirtileri nelerdir?

Vajinismus hastalığı özellikle kadınlar da sadece cinsel ilişkinin hiç olmaması durumu olarak göstermemektedir. Ayrıca pek çok kadın da meydana gelen belirtiler yanında diğer bulgularda da vajinismus problemi mutlaka akla getirilmelidir.

Op. Dr. Ayşe Duman vajinismus belirtileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Vajinismus hastalığının belirtileri kısaca nelerdir?

*Kadın da acılı ve çok ağrılı bir ilişki olması,
*Cinsel ilişki sırasın da kadının bacaklarını kapatarak koruması ya da eşini itekleyerek birleşmeye engel olması durumudur.
*Kadının ilişki sırasın da iken kasılmalarından dolayı erkeğin cinsel organının rahat olarak hareket edememesi,
*Kadının vajinasının içerisine parmağın dahi girememesi,
*Kadının vajinasının içersine fitil, tampon ve vajinal tablet yerleştirememe sorunu,
*Vajinal ultrasonografiye girememe probleminin yaşanması,
*Kadın doğum uzmanı tarafından kadının jinekolojik muayenesinin yapılamaması, mesela smear testi bile yaptıramama durumlarının yaşanması.

Aşağdaki linkte vajinismus hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz

http://www.ayseduman.com/konular/vajinismus/

Bu sayılan belirtiler doğrultusun da özellikle vajinismus hastalığı olan kadınların vajina ile ilgili olarak yapılacak bütün girişimler den kaçınmasıdır. Çoğunlukla jinekolojik muayenenin yapılamaması ve smear testi yaptıramaması, aynı zaman da vajinal ultrasonografiye girememesi kadın açısından büyük sıkıntılar yaratmaktadır. Ayrıca vajinismus hastalığı olan kadınlar da çoğunlukla cinsel isteksizlik sorunu yoktur. Çünkü vajinismusu olan kadınların cinsel haz ve vajinal sulanma ile alakalı olan hiçbir problemleri yoktur.

Özellikle vajinusmus olan kadınların çoğu birleşme olmadan sadece sürtünme ile orgazm yaşayabilmektedir. Vajinismusta tek problem erkeğin cinsel organının vajina içersine tam olarak girememe sorunudur. Çünkü birleşme anın da kadın korku içersin de kasılır ve vajinada meydana gelen ıslaklık biter, bacaklarını kapatarak eşini itekleyerek ilişkiyi sonlandırır. Bu problemden dolayı erkek eşini sevdiği için bu durumu kabullenir ve cinselliği belli sınırlar içersin de yaşar veya hiç yaşayamayarak da evliliklerini “aseksüel” olarak devam ettirmektedirler.

Kaynak : http://www.ayseduman.com

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !