İdrar kaçırma hastalığı nasıl başlıyor?

İdrar kaçırma genellikle çok sık doğum yapan kadınlar da hem idrar hem de rahim sarkmasını önleyen kasların zayıflaması sonucun da şikâyetler artmaktadır. 

Prof. Dr. Fuat Demirci idrar kaçırma hakkında bilgi veriyor.

İdrar kaçırma genellikle çok sık doğum yapan kadınlar da hem idrar hem de rahim sarkmasını önleyen kasların zayıflaması sonucun da şikâyetler artmaktadır. Ayrıca kadınların idrar kaçırmasını önleyen önemli olan mekanizmalardan birisi de idrar kesesi ile idrar kesesi boynu arasın da açılar da bozulmaktadır. hastanın içi basıncının arttıran çok hafif efor bile idrarın tutulmamasını sebep olabilmektedir. Çoğunlukla öksürürken, merdiven çıkarken, gülerken hatta hapşırırken bile idrar kaçırma sorunu yaşanabilmektedir.

İdrar kaçırma sorunun teşhisi nasıl yapılır?

İdrar kaçırmanın teşhisinin konması kolaydır. Ancak nedene bağlı olarak da genellikle tedavileri yapılabilmektedir. Öncelikle hastanın idrar kaçırmasının nasıl olduğu öğrenilir. Öksürürken, hapşırırken, ağır kaldırdığın da, tuvalete yetişemediği zamanlar da vs. şekli öğrenilmelidir.

Aşağıdaki yazıda idrar kaçırma ile ilgili geniş bilgi vermeye çalıştım

http://www.fuatdemirci.com.tr/idrar-kacirma-nedir/

İdrar kaçırma durumun da hastanın değerlendirilmesi nasıl yapılır?

İdrar kaçırma sorunu olan hastanın öncelikle fiziksel muayenesi yapılır ve idrar yollarını etkileyecek tıbbi sorunlar (felç, kronik akciğer hastalığı, diabet ve Parkinson)mutlaka detaylı olarak araştırılmalıdır. Daha sonra bu hastalıklar göz önün de bulundurularak değerlendirilmeye alınır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !